SAJTÓKÖZLEMÉNY- MEGVALÓSULT A MARCALI DÓZSA GYÖRGY ÉS TAVASZ UTCAI HÁZIORVOSI RENDELŐ ÉPÜLETEK KORSZERŰSÍTÉSE

szechenyi 2020 logoMarcali Város Önkormányzata 35,39 M Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Dél-Dunántúli Operatív Program „Egészségügyi alapellátás fejlesztése” elnevezésű konstrukció keretén belül. A DDOP-3.1.3/G-14-2014-0130 azonosítószámú pályázat a szolgáltatási színvonal emelésére irányult. A projekt keretében Marcali három háziorvosi körzeti rendelő épületének korszerűsítése valósult meg: a Dózsa György utcai rendelő épületben a 3. körzet, míg a Tavasz utcai rendelőben az 1. és a 4. körzet ellátása történik.

A beruházás során mindkét épület energetikai korszerűsítése, felújítása megvalósult, sor került az épületek teljes hőszigetelésére és a Tavasz utcai rendelő esetében a nyílászárók cseréjére. A szolgáltatási színvonal emeléséhez orvosi eszközök és bútorok kerültek beszerzésre. Komplex akadálymentesítés valósult meg az egyenlő esélyű hozzáférés érdekében. A megújuló energia hasznosítására napelem rendszer került az épületekre, melyek hozzájárulnak az áramköltség

csökkentéséhez, ezáltal a gazdaságos működtetéshez. A rendelő épületek felújítási munkáit a Marcali-Építő Kft. végezte, a műszaki átadásra 2015. október 26-án került sor. A projekt záró elszámolási csomagjának Támogató felé történő benyújtási határideje 2015.11.30.


Nyomtatás