Sajtóközlemény - EFOP - 3.9.2

szechenyi 2020 logo500 millió Ft támogatást nyert Marcali VÁROS ÖNKORMÁNYZATA AZ EFOP-3.9.2 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PÁLYÁZATI FELHÍVÁSON TEHETSÉGGONDOZÁSRA, FELZÁRKÓZTATÁSRA, VALAMINT AZ OKTATÁSI, SZOCIÁLIS KÖZSZOLGÁLTATÁSBAN DOLGOZÓK KÉPZETTSÉGÉNEK TÁMOGATÁSÁRA. Marcali Város Önkormányzata pályázatát a Balatonberény, Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő, Kéthely, Lengyeltóti, Somogyvár településekkel, valamint a Kaposvári Egyetemmel együttműködve valósítja meg.

 

 

A rendelkezésre álló 500 millió Ft támogatásból az alábbi tevékenységek valósulhatnak meg:

  • A projekt során az egyes humán közszolgáltatásokban dolgozók képzettségének javítása történik meg képzési-, oktatási programokon keresztül, illetve újfajta kommunikációs tevékenységek és szolgáltatások kerülnek bevezetésre a szociális és köznevelési intézmények közötti együttműködések hatékonyságának javítása érdekében.

  • A projekt támogatja a gyermekek és tanulók – kiemelten a hátrányos helyzetűek – közneveléshez és felsőoktatáshoz való hozzáférését iskolán kívüli pedagógiai programok (tehetséggondozás és felzárkóztatás) és ösztöndíjprogramok megvalósításán keresztül. A köznevelési intézményeken kívüli szervezetek és szakemberek közreműködésével végzett személyiség és kompetenciafejlesztő tevékenységek az oktatási rendszer esélyteremtő jellegének javítását szolgálják.

  • A pályázat hozzá kíván járulni a projekt céljainak megvalósítását támogató tudományos ismeretterjesztő tevékenységek megvalósításához a Kaposvári Egyetem részvételével, ennek keretében tudományos disszemináció; a helyi adottságok, igények szerint kialakított nyári egyetemek (nemzeti és nemzetközi tematikával); tudományos versenyek, fesztiválok kerülnek megrendezésre.

 


Nyomtatás