Bursa Hungarica pályázati tájékoztató

„Bursa Hungarica” felsőoktatási ösztöndíj-pályázat 2015. évre

 


Ügyintézés: Marcali Közös Önkormányzati Hivatal, 8700 Marcali, Rákóczi u. 11.

9. számú iroda

Mihalicsné Orbán Andrea

Telefon: 85/501-043

Fax: 85/501-055

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Az ügyhöz szükséges formanyomtatványok:
"Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázat" nevű pályázati űrlap.

- a pályázatot a gyakorlat szerint szeptemberben írja ki a pályázatkezelő, melyhez a képviselő-testület döntése után csatlakozhat a városi önkormányzat, a pályázat benyújtása minden év október-november hónapjában aktuális

-  amennyiben a pályázati beadás folyamatban van az űrlap a www.marcali.hu honlap Pályázat/Bursa Hungarica menüpontjában elérhető.


„A” típusú pályázat:

A pályázatra az önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül, teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Az ösztöndíj időtartama 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév.

„B” típusú pályázat:

Az ösztöndíjban kizárólag olyan az önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező (érettségi előtt álló középiskolás, illetve felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt nem nyert, érettségizett) fiatalok pályázhatnak, akik felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben kívánnak részt venni.  

Az ösztöndíj időtartama 3x10 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév.

Az ösztöndíj csak abban az esetben kerül folyósításra, ha a pályázó az ösztöndíj folyósításának időtartama alatt beiratkozott hallgatója a felsőoktatási intézménynek.

Hol és hogyan kell benyújtani a kérelmet:

A pályázatot a polgármesteri hivatal 9. számú irodájában hozzáférhető (vagy az elektronikus felületről letöltött) pályázati űrlapon, a pályázó által aláírva, egy példányban lehet benyújtani. 


Nyomtatás