Covid járvánnyal kapcsolatos polgármesteri intézkedések

I. Idősek Otthona
1. 2021. november 02-tól csak olyan munkavállalók dolgozhatnak az intézményben, akik egydózisú oltóanyag esetén a védőoltást, kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás mindkét dózisát megkapták, vagy annak felvétele alól jogszabály alapján mentesülnek.
2. Az intézményt csak közeli hozzátartozók látogathatják, akik egydózisú oltóanyag esetén a védőoltást, kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás mindkét dózisát megkapták. Egy bentlakó idős embert egyidőben csak ketten kereshetnek fel.

II. Bölcsőde
1. 2021. november 02-től csak olyan munkavállalók dolgozhatnak az intézményben, akik egydózisú oltóanyag esetén a védőoltást, kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás mindkét dózisát megkapták, vagy annak felvétele alól jogszabály alapján mentesülnek. Azzal a kiegészítéssel, hogy az oltatlanok dolgozhatnak, ha vállalják, hogy egydózisú oltóanyag esetén a védőoltást, kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás első dózisát 2021. december 18. napjáig felveszik.
2. A szülőket kérjük, hogy a lehető legrövidebb ideig tartózkodjanak a bölcsődében.

III. Központi konyha (GYÉK)
2021. november 02-től csak olyan munkavállalók dolgozhatnak az intézményben, akik egydózisú oltóanyag esetén a védőoltást, kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás mindkét dózisát megkapták, vagy annak felvétele alól jogszabály alapján mentesülnek. Azzal a kiegészítéssel, hogy az oltatlanok dolgozhatnak, ha vállalják, hogy egydózisú oltóanyag esetén a védőoltást, kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás első dózisát 2021. december 18. napjáig felveszik, de ez idő alatt sem tartózkodhatnak egy légtérben az étkezőkkel.

IV Óvodai Központ
Az intézmények belső tereiben szülők nem tartózkodhatnak.
Az óvodák területén a dolgozók kivételével kötelező a maszk használata, valamint a távolságtartás (1,5-2m) a várakozás időszaka alatt.
A gyermekek átvétele, - ahol lehetséges - két bejárati ajtón keresztül történik, melyről az óvodapedagógusok adnak tájékoztatást!


V. Önkormányzati Hivatal
A hivatal épületében 2021. november 02-től az ügyfelek számára az arcot és orrot elfedő maszk viselése kötelező, az ügyintézők az előtérben fogadják az ügyfeleket.

 

Marcali, 2021. november 02.


Dr. Sütő László
Polgármester


Nyomtatás