Lakossági Tájékoztató

Tisztelt Marcaliak, tekintettel arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek esti bejelentését semmilyen központi intézkedés nem követte, ezért annak érdekében, hogy a legkisebb kényelmetlenséget okozzuk, a következő döntéseket hoztam meg egyetértésben a döntéselőkészítésben részt vevőkkel:

  • Marcali Város óvodái hétfői napon minden telephelyen kinyitnak, egyúttal kérem, hogy aki megteheti az ne vegye igénybe az intézményi ellátást. Az óvónők hétfőn felmérik kik azok, akik a következő héten nem tudják gyermekeiket máshol elhelyezni. Keddtől éppen ezért várhatóan kevesebb óvoda lesz nyitva.

  • Bölcsőde hétfőn szintén kinyit és az óvodához hasonlóan felmérik a további nyitvatartási igényeket.

  • Hétfőn az étkezés a Központi Konyhán (Gyermekélelmezési Központ) minden gyermek számára biztosítjuk, melyhez kérjük, hogy a pedagógusok a várható étkezési létszámot 9.00 óráig közöljék, ezért a szülők az iskolában jelentsék le étkezési szándékukat.

  • A Városi Fürdő és Szabadidő Központ, Könyvtár, Múzeum, Művelődési Központ nyitva tartása nem változik, de kérünk mindenkit, hogy a legkisebb betegségre utaló tünet esetén már ne látogassa az intézményeket.

  • Javasoljuk a sportegyesületeknek, hogy fontolják meg a gyermek, serdülő sportolók edzéseinek elhalasztását.

 

Kérjük a város lakosságát, hogy segítse munkánkat mert közösen le tudjuk küzdeni a nehézségeket. Bármilyen önkéntes segítséget, jó tanácsot szívesen fogadunk, de mindenkit arra kérünk, hogy fokozottan tartsa be az egészségügyi előírásokat!

Köszönjük az orvosok, egészségügyi dolgozók odaadó munkáját, egyúttal tisztelettel kérjük Marcali polgárait, hogy kisebb problémáikkal most ne terheljék őket.

Tisztelettel

Dr. Sütő László
polgármester


Nyomtatás