Lakossági tájékoztató - 2021.03.05.

Tisztelt Marcaliak!  A Kormány által bejelentett intézkedésekről a részletszabályok továbbra sem jelentek meg a Magyar Közlönyben, ezért a jelenlegi ismereteink alapján 2021. március 8-tól az intézményi ellátásokat az alábbiak szerint biztosítja az Önkormányzat:

Bölcsőde: a bölcsőde a Katona József és a Mikszáth Kálmán utcában is fogadja a gyermekeket. Kérem a szülőket, a járványügyi intézkedéseknek megfelelően, csak azok vigyék gyermekeiket bölcsődébe, akik munkavégzésük miatt nem tudják megoldani gyermekeik elhelyezését.

Óvoda: az Emberi Erőforrások Miniszterének 17/2021 (III.5.) határozata az óvodákban 2021. március 8.-tól 2021. április 6.-ig (az első nevelési nap, amikor az óvodák fogadják a gyermekeket 2021. április 7.) rendkívüli szünetet rendelt el. A határozat alapján gyermekfelügyeletet az intézmények nem szervezhetnek.

Gyermekétkeztetés: az otthonukban tartózkodó óvodás, általános és középiskolás gyermekeknek a Központi Konyha biztosítja az ebédet. Aki az ellátást hétfőn igénybe kívánja venni 2021. március 6-án (szombat) 12.00 óráig jelezheti az alábbi elérhetőségeken: 70/340-2902 vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Az ebédet a Konyha főbejáratánál lehet átvenni, a szolgáltatás igénybevételéhez saját éthordó szükséges! Helyben fogyasztásra a járványügyi intézkedéseknek megfelelően nincs lehetőség.

Az idősek számára a hétközi és hétvégi ellátást az Önkormányzat a továbbiakban is biztosítja.

 

A járványügyi intézkedés részleteinek megjelenését követően amennyiben szükséges további tájékoztatást fogok adni.

Marcali, 2021. március 5. 13.00 óra

Dr. Sütő László
polgármester


Nyomtatás