Lakossági tájékoztató

Marcali Város Önkormányzatának intézményei hasonlóan az elmúlt hónapokhoz továbbra is működnek. A szolgáltatásokat igénybe vevők köre folyamatosan bővül. A bölcsőde kihasználtsága meghaladta a 80 %-ot, az óvodáé megközelítette a 70 %-ot, és több mint 400 ebédet készítettek a központi konyhában. Ezúttal is megerősítem, hogy nyáron a város valamennyi óvodája nyitva tart.

A GAMESZ és a Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ továbbra is teljes kapacitással dolgozik, és jó színvonalon ellátják   feladataikat. A kulturális intézményekben az egymásnak ellentmondó tájékoztatók miatt 2020. június 16-ig érdemi változás nem várható. Ami könnyítést lehetett tenni, az megtörtént.

 A stranddal kapcsolatban az álláspontom az, hogy azt jövő hét végén megnyitjuk. Központi szabályozás nincs. Értelmezésem szerint a strand területére több ezer ember is beléphet, mivel egy időben senki sem tud fürdeni, focizni, kézilabdázni vagy napozni. De a medencéket a megnyitható medencék mérete miatt, csak körülbelül 100 fő használhatja egyszerre.

Az Idősek Otthona továbbra sem látogatható. Bár szabadtéren, illetve a teraszon a távolságtartási feltételeket biztosítani tudnánk. Várjuk az egyértelmű központi állásfoglalást.

Jelenleg 24-en vannak kéthetes kötelező karanténban, többségük nem Marcali állandó lakos. Ismereteim szerint koronavírussal fertőzött beteg nincs és nem is volt városunkban.

Sütő László

polgármester


Nyomtatás