Lakossági tájékoztató

Tisztelt Marcaliak! Bár hivatalos információt továbbra sem kaphatunk, de kapcsolatrendszerünkön keresztül tudjuk, hogy Marcaliban hasonló a fertőzöttek aránya a megyei számokhoz (városunkban Somogy megye lakosságának 4%-a él). Ez azt jelenti, hogy a járvány elérte Marcalit.

Az önkormányzat felügyelete alá tartozó intézmények közül a Posta közi óvodában találtak fertőzött dolgozót, így Ő, valamint a vele érintkező, de nem fertőzött kollégák karanténban vannak, és ezért két csoport gyermekeinek többsége is november 23-ig karanténra kötelezettek. A szülők erről természetesen a szükséges információkat a mai nap során megkapják.

FRISSÍTÉS

A Marcali Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya (ÁNTSZ) arról tájékoztatott, hogy további fertőzött személyt találtak a Posta közi óvodában , ezért az óvoda a mai nappal bezár, további intézkedések, információk holnapra várhatók.

Annak érdekében, hogy szociális intézményünk megnövekedett feladatait el tudja látni, kértük a kulturális területen dolgozókat, hogy segítsék elsősorban bevásárlások lebonyolításával az idősek, rászorulók ellátását, melyet ők el is vállaltak.

Fokozottan kérek mindenkit, hogy tartsa be a távolságtartásra, maszk viselésre vonatkozó szabályokat, és amennyiben segítségre van szüksége forduljon az önkormányzathoz, vagy intézményeinkhez.

Tisztelettel:

 Dr. Sütő László

Polgármester

 

 


Nyomtatás