Az egészségtudatosság fejlesztése - 2.

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00107 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben, Marcali és Lengyeltóti-Somogyvár térségében című nyertes projekt egyik eleme az egészségtudatosság fejlesztése, és a járványügyi ismeretek bővítése volt gyermekek és a felnőtt korosztály körében. A marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ megbízásából a Marcali Művelődési Központ is bekapcsolódott a projekt szakmai megvalósításába, a járványügyi ismeretek minél szélesebb körű megismertetésével. A művelődési központ munkatársai az egészségtudatosság fejlesztését és a járványügyi ismeretek növelését szem előtt tartva,figyelemfelkeltő plakátokkal , rendezvényeiken egészségügyi szervezetek bevonásával , járványügyi felvilágosítással, szólították és szólítják meg a különböző célcsoportú korosztályokat. A tavaszi bezártságot követően most,az őszi iskolai tanítás elindulásával újra közösségbe mehetnek a diákok. A világjárvány azonban továbbra is óvatosságra int és a higiéniai , a közösségi és a társas élet megváltozott szabályainak betartására késztet mindenkit. A Marcali Művelődési Központ a tavasszal készült videókhoz hasonlóan,a gyermekeknek és a felnőtteknek készült két új oktatófilmjével hívja fel a figyelmet arra, hogy a járvány ellen milyen módon lehet védekezni, s melyek azok az alapvető higiéniai szabályok, és közösségi szabályok, amiknek a betartása elengedhetetlen a járvány megfékezésére. A most szeptemberben elkészült ismeretátadó videofilmekben az egészségügyi szabályok széleskörű újra ismertetése, betartatása kerül bemutatásra közérthető módon, a gyermekeknek az életkori sajátosságaik figyelembevételével. A kampány szlogenje: Mindenki Egyért: Az Egészségért!

Videó 1.

Videó 2.

Az egészségtudatosság fejlesztése - 1.

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00107 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben, Marcali és Lengyeltóti-Somogyvár térségében című nyertes projekt egyik eleme az egészségtudatosság fejlesztése, és a járványügyi ismeretek bővítése  volt gyermekek és a felnőtt korosztály körében.

A marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ megbízásából a Marcali Művelődési Központ is bekapcsolódott a projekt szakmai megvalósításába, a járványügyi ismeretek minél szélesebb körű megismertetésével.

A művelődési központ munkatársai  az egészségtudatosság fejlesztését szem előtt tartva,figyelemfelkeltő  plakátokkal és gyermekeknek , felnőtteknek készült  oktatófilmmekkel hívják fel a figyelmet arra, hogy a járvány ellen milyen módon lehet védekezni, s melyek azok az alapvető higiéniai szabályok, amiknek a betartása elengedhetetlen a járvány megfékezésére.

Az otthonról tanuló diákok élete a járvány miatt szüleikkel együtt nagyon megváltozott, az új élethelyzet a járványügyi szabályok betartására készteti a kicsiket és a felnőtteket egyaránt. Az elkészült ismeretátadó videofilmekben  az egészségügyi szabályok széleskörű  megismertetése és betartatása kerül bemutatásra, közérthető módon, a gyermekeknek életkori sajátosságaik figyelembevételével.

A kampány szlogenje:

 Mindenki Egyért: Az Egészségért!

  

Videó 1.

Videó 2.

Főmenü