Tájékoztató a Marcali Gyermek Háziorvosi ellátásról

Az ellátást övező bizonytalanságok és a megfelelő információ biztosítása érdekében tájékoztatom a tisztelt Lakosságot, hogy Marcali városban 2015. április 1- jétől a gyermek háziorvosi ellátása tekintetében változások következtek be, az ellátás azonban továbbra is kettő háziorvosi körzetben elérhető.

 

Dr. Légrády Ildikó gyermek háziorvos tevékenységének befejezését követően a II. számú gyermek háziorvosi körzet működtetését – egyenlőre- a Marcali Városi Önkormányzat biztosítja. A körzet működtetése jelenleg helyettesítéssel megoldott, ami a rendelési idők változásával is együtt járt. A II. számú gyermek háziorvosi körzetben feladatellátást három gyermekorvos vállalt, megosztott időben.

A rendes rendelési időben a beteget az adott orvos csak akkor tudja – sürgős eset kivételével - fogadni, amennyiben a beteg az adott körzet ellátási területéről érkezik (vagyis a TB kártyája ott van lejelentve).

Amennyiben az adott körzetben a gyermekorvosnak nincs rendelési ideje, a gyermekek ellátása a Marcali Kórházban 8.00 és 16.00 óra között gyermekorvosi szakrendelés, majd 16.00 és 8.00 óra között a háziorvosi ügyeleten vagy a Marcali Kórház sürgősségi ellátó helyén mindenki számára biztosított.

 

Körzetek területe:

 

  • I. számú gyermek háziorvosi körzet:

Marcali Város Önkormányzata Képviselő- testületének az egészségügyi alapellátási körzetek meghatározásáról szóló 14/2002. (VI.14.) önkormányzati rendelet 6. melléklete

  • II. számú gyermek háziorvosi körzet:

Marcali Város Önkormányzata Képviselő- testületének az egészségügyi alapellátási körzetek meghatározásáról szóló 14/2002. (VI.14.) önkormányzati rendelet 7. melléklete

 

Körzetek elérhetőségei, rendelési idejük:

 

  • I. számú gyermek háziorvosi körzet

Címe: 8700 Marcali, Széchenyi u. 17-21.

Telefonszáma: 85/313- 204

Működtető: Tihanyi és Társa Bt.

Háziorvos: dr Tihanyi Margit gyermek háziorvos
RENDELÉSI IDŐ (pdf)

 

  • II. számú gyermek háziorvosi körzet

Címe: 8700 Marcali, Béke u. 26.

Telefonszáma: 85/310-167 vagy 30/ 506-1005

Működtető: Marcali Városi Önkormányzat

Háziorvos: rendelési idő szerint és időszakonként változó

A körzet időszakos rendelési ideje 2015.12.01 - 2016.01.31. között: RENDELÉSI IDŐ (pdf)


Tisztelettel: 

Dr Sütő László

polgármester


Nyomtatás