Marcali Karate Klub

A Marcali Karate Klub 1983.január 17-én kezdte meg a működését a városunkban. Eleinte még a keszthelyi klub csoportjaként működött, majd 1993-ban önálló egyesületté alakult. Klubunk a Magyar Kyokushin Karate Szervezet, mint stílusszervezet, és a Magyar Karate Szövetség, mint sportági szakszövetség tagjaként vesz részt az országos, és regionális versenyeken, és edzőtáborokban.

 

A Kyokushin Karatét általában az "erőkarate" jelzővel illetik, mert az alapító mestere Sosai Masutatsu Oyama 10.danos mester több stílust elsajátítva alkotta meg a japán karate, és a kínai kung-fu elemeiből azt a saját harcművészetet, melyben a felnőttek mezőnyében védőfelszerelés nélkül kiütéses küzdelmeket vívnak az ellenfelek. Oyama mester fiatal korában nemcsak arról volt híres, hogy bárkivel megmérkőzött, hanem arról is, hogy puszta kezes bikaviadalok során bizonyította be ütései erejét. A stílus hatékonyságát az is mutatja, hogy a rendőri-és katonai különleges alakulatoknál is előszeretettel oktatják. Az országos szövetségünk korábbi elnöke Shihan Furkó Kálmán 7.danos mester is a szolnoki mélységi felderítők kiképzője volt.

Természetesen a gyermekek a fokozatosság elvét betartva ismerhetik meg a karate mozgásanyagát, az állásokat, ütéseket, védéseket, és formagyakorlatokat, a küzdelmeket pedig érintéses rendszerben, fej,mellkas,kéz,lábszár- és lágyékvédő használatával  gyakorolhatják.

Klubunk fiatal karatékái évek óta sikeresen szerepelnek az országos versenyeken,  tavaly 14 érmet szereztek, ezek közül a diákolimpiai bronz, és az utánpótlás magyar bajnokság ezüst-és bronzérme volt a két legértékesebb.

A sikerekhez természetesen hosszú kitartó gyakorlással, és sok-sok edzés árán lehet eljutni.Azokat a Berzsenyi Dániel Gimnázium tornatermében tartjuk hétfő-szerda-pénteki napokon 17.00-18.30 között. A versenyzőink emellett a Noszlopi utcai volt MHSZ épületben kialakított, jól felszerelt zsákoló teremben készülnek kedd-szerda-szombati napokon a versenyekre, és övvizsgákra. Itt történik kedd-csütörtöki napokon 17.45-18.45 óra között a "Kis Harcművész" program keretében az 5-8 éves korosztály utánpótlás nevelése, melynek során a kyokushin karate, és a ju-jutsu alapjaival ismerkedhetnek meg a harcművészetek iránt érdeklődő fiatalok.

Az MHSZ teremben hétfő-szerda-pénteki napokon 19.00-20.30 között Horváth Attila és Csordás Attila 3.danos mesterek vezetésével ju-jutsu edzéseket tartunk. Szeretettel várjuk az érdeklődők jelentkezését.

Koronczay Miklós 1.dan

klubvezető


Nyomtatás