Borforraló Fesztivál

címlap2

Az időjárásra igazán nem lehetett panasz a 9. Borforraló Fesztiválon.

 

A kora tavaszt idéző meleg, no meg a jó borok és programok vonzották a látogatókat. Az idén tíz csapat mérte össze tudását, sajnos, a titkos receptet egyikük sem árulta el kérdésemre.Az időjárásra igazán nem lehetett panasz a 9. Borforraló Fesztiválon. A kora tavaszt idéző meleg, no meg a jó borok és programok vonzották a látogatókat. Az idén tíz csapat mérte össze tudását, sajnos, a titkos receptet egyikük sem árulta el kérdésemre.A Marcali az Otthonunk Egyesület főzőcsapata hat tagból állt. Fehér és vörösborból is készítettek finom italt, hagyományos recept szerint. Hiszen, ahogy mondták, jó borból lehet jó forralt bort készíteni, nem kell azt fűszerrel elrontani. Azért citrom, narancs, szegfűszeg, szegfűbors került a nedűbe. 

csere

Az Obsitosok is rendszeres indulói a versenynek. Kilencen szorgoskodtak a főzőhelyen, ők is kétféle borral készültek. A Veteránok közös csapatot alkottak a Lendváról érkező barátokkal, a kapcsolat már 25 éves, mesélte kérésemre Kepe István. Heten voltak nálunk, és nagyon jól érezték magukat.A Mester Étterem forralt borába különlegesség, gránátalma is került a déli gyümölcsök mellett. Talán ez volt a titka annak, hogy ők szerezték meg a versenyben az 1. helyezést. Gratulálunk! Hatan alkották a Jobbik csapatát, ők is mindenféle finomságot tettek a borukba, s gondoltak a gyerekekre is az alkoholmentes változattal. Itt is volt borkorcsolya, zsíros kenyér.A Borbarátok 10-en szorgoskodtak, ők még csülkös bablevest is főztek, hiszen Somogysámsont képviselve, ott ilyen főzőversenyt rendeznek már évek óta.A retROkonok forralt boráról Kissné Molnár Ágnes mesélt. Ők is gyümölcsökkel, hagyományos fűszerekkel ízesítették az italukat. Mellé saját töltésű kolbászt is kínáltak. Boronka képviseletében öten készítettek fehér borból hagyományos módon italt. Mozsárné Kutor Veronika kiemelte, hogy nem felejtkeztek meg a gyerekekről sem, azért ilyen színes, vonzó a főzőhelyük. S gyerekpunccsal is várják a kicsiket, amelynek egyharmad gyümölcstea, citrom-és narancslé, almalé, szegfűszeg és cukor voltak az összetevői.Idén először a ZIEHL-ABEGG Kft is képviseltette magát tízfős csapattal a rendezvényen. Egyik boruk mézzel készült. Azért jöttek, mert fontosnak tartják, hogy közelebb kerüljenek a város lakóihoz, ismerjék meg őket mint munkahely. 

képviselők

A Forgách Pince is minden évben kiváló borral kínálta a fesztivál látogatóit. Színes programokban sem volt hiány. Először a Vivat Bacchus Énekegyüttes lépett fel, majd a Megarox Társulat énekelt. Estefelé a Bestiák, majd Pál Dénes szórakoztatta a közönséget, ezt követte a retrodiszkó. Ahogy a programra kilátogatók közül Kővári Józsefné (Magdi) megfogalmazta, jó itt lenni, öröm, hogy összejönnek az emberek. Süt a nap, finomak a borok. HCSGY

 

bor1

 

bor2

 

bor3

 

bor4

 


Nyomtatás