Márton-napi receptünk: Ropogós libacomb párolt káposztával
HOZZÁVALÓK:
4 db libacomb
1 fej hagyma
1 ek libazsír
1 dl vörösbor
3 ek cukor
3 ek ecet
0,5 tk őrölt kömény
0,5 fej vörös káposzta
só
A megtisztított combokat töröljük szárazra, majd sózzuk és hintsük meg a köménnyel. Tegyük mindet tepsibe, öntsünk mellé 2 dl vizet, fedjük le, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig.
Forrósítsuk meg a libazsírt, és pároljuk rajta üvegesre a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, felcsíkozott káposztát, és pirítsuk együtt néhány percig. Sózzuk meg, öntsük fel a borral, majd ízesítsük az ecettel és a cukorral. Fedő alatt pároljuk puhára.
A tepsiről vegyük le a fóliát, és ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Toljuk vissza a sütőbe, és 190 fokon süssük további 30 percig. Kínáljuk a párolt káposztával és zsemlegombóccal .
Forrás: mindmegette.hu