Gödör Fesztivál

Gödör Fesztivál

Aki április 1-én kilátogatott az Európa Parkba, egy nagyon jó hangulatú rendezvényen kapcsolódhatott ki. Új kezdeményezés a program.

Takács Bernadett (főszervező, ötletgazda): Tavaly jött az ötlet, hogy csináljunk mi civilek egy pártfüggetlen rendezvényt, ahol jól érzik magukat a városlakók. Most meg is valósult ez a tavasz és húsvétot váró fesztivál. Olyan kiállítókat, fellépőket hívtunk meg, akiknek kötődésük van Marcalihoz. Meg akartuk mutatni azt, hogy még sok olyan értékünk van, amit talán még nem is ismernek az emberek. Így itt van pl. Pápai Erzsi néni a csodálatos horgolt díszeivel, Vízvári Renáta méztermelő, Gácsi István a zenekarával, Vizes Edina és Páliné Móhr Erzsébet a kreatív kézműves foglalkozással, a gyerekek legnagyobb örömére. Előzetesen online video-és fotópályázatot hirdettünk, amiből mini kiállítást készítettünk. Még a hangosítást is marcali végzi, LJ Juszti. Hagyományt szeretnénk teremteni, a következő alkalommal még több tehetséget megmutatni.
Látnivalóban nem volt hiány. A technika szerelmeseinek lenyűgöző bemutatót tartott a 4K2K Cars&Bikes. Látványelemként 75 járgányt állítottak ki. Volt zumba, és JuJitsu is. Az olvasást kedvelők pedig Horváth László és Biró Zoltán könyvbemutatóján vehettek részt.

 

vizes

g2

g3


Sétálgatva a standok között, megakadt a szem Pápai Józsefné csodálatos horgolt díszein. Elmondta, hogy az általános iskolában a tanító néni oktatta őket gyakorlati foglalkozáson horgolni. Nagyon megszerette ezt a kézimunkát, 13 évesen már készített magának csipke kesztyűt. Felnőve a család, a gyerekek mellett kevesebb idő jutott a hobbira, de most már az unokák is nagyok. Így, főleg télen, újra előkerültek a horgolótűk. Szívszerelme a velük való alkotás. Aprólékos, nagy figyelmet igénylő munka ez. Egy tojásdísz akár egy hétig is készül, mindent kikeményít, duplán behorgol. Olyannak szereti odaadni ezeket a szépségeket, aki tudja is értékelni őket.
Kellemes délutánt, estét tölthettünk el együtt, amit még a rövid zápor sem tudott megzavarni.
Fotók: Horváth Gergely Mihály


Nyomtatás