AMV országos döntő 2023

AMV országos döntő 2023

Igaz, új helyszínen, a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium épületében, de a megszokott, profi szervezéssel rendezte meg a Marcali Mikszáth Kálmán Általános Iskola május 13-án az Alapműveleti Matematika Verseny országos döntőjét. Az előkészítő munkákat, a lebonyolítást Zsiborás József vezette.

 

Kőrösi András, a gimnázium vezetője és Gadányiné Lutor Mónika, az általános iskola intézményvezetője elmondta, mindent megtettek azért, hogy zökkenőmentesen, a megszokott módon valósuljon meg az ország második legnépszerűbb matematika versenyének végső eseménye. Már hetekkel ezelőtt egyeztettek a tanár úrral. A gimnáziumban minden feltétel adott, hogy a szokott magas színvonalon fogadják a versenyzőket. Először 1996-ban szervezte meg az iskola matematika munkaközössége a városban működő iskoláknak. Néhány éven belül körzeti, majd megyei versenyt hirdettek, s pár év múlva országossá szélesedett. Marcaliba 82 tanuló és mintegy 100 kísérő érkezett. A megyei fordulóban 3000 tanuló vett részt az ország minden részéből.

Városunkat Koltai Áron 7. osztályos tanuló képviselte megyei 1. helyezettként, ő a Mikszáth Iskola tanulója. Most a hetedik helyen végzett, s megkapta a polgármester különdíját is, mint a legeredményesebb marcali versenyző. Kristóf már régóta kedveli a matematikát. Több versenyen is indul. Matematikával és informatikával szeretne foglalkozni majd a későbbiekben is.

 

amv3

 

Az eredményhirdetéskor többször elhangzott Kisvárda neve. Az egyik kísérő szülőt kérdeztem arról, mi a titkuk. Tóth Gál Zsuzsanna elmondta, hogy emelt óraszámban tanulják az iskolában a matematikát a diákok, van külön szakkör még ezen felül. Jó kezekben van a tantárgy. Fia, Tóth Gál Csongor már többször volt döntős és helyezett is. Kedvence egyébként a mértékváltás.

Zsiborás József: Az egész város összefog a lebonyolítás érdekében. Megtelnek a város szálláshelyei és a szőcsényi kollégium. Ma tíz tanuló segít a munkában, mellettük 15 felnőtt. Segítenek a vállalkozók, intézmények, így az igényes kiadványokról, dekorációkról a Domonkos Nyomda és Király Csilla gondoskodtak. A vendéglátásról a Mester Étterem törődött. Támogatók: Marcali Város Önkormányzata, Dóra Barkács, a Mikszáth Iskola Diákönkormányzata, Alapítványa, a szülői munkaközösség, a Mikszáth Alapítvány.

A kísérő szülők és tanárok sem unatkoztak. Megcsodálhatták a közeli megújult városközpontot, a Kulturális Korzóban és a múzeumban pedig programokkal, vendéglátással várták őket a munkatársak.
Kora délután került sor az eredményhirdetésre. Mindenki úgy búcsúzott az iskolától és egymástól, hogy remélik, jövőre ugyanitt találkoznak.

 

amv1

 


Nyomtatás