És most a visszatekintés után „Nézzünk bizakodva a jövőbe!”

És most a visszatekintés után „Nézzünk bizakodva a jövőbe!”

Jövőre lesz Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója, amire nagyszabású ünnepségsorozattal készül Magyarország kormánya.


Erre az alkalomra fog elkészülni a március tizenötödikei eseményeket bemutató grandiózus történelmi kalandfilm, aminek a címe már megvan: Most vagy soha! A leendő alkotás súlyának megfelelő nagyvonalúsággal biztosított pénzből készülhet, 4 és fél milliárd forintból. Ez lesz minden idők legdrágább magyar filmje, aminek a Z+ és VIVA televízió könnyűzenei műsoraiban megismert Rákay Philip /Kálmán/ a producere. Emellett ő a forgatókönyv írója is egyben, két segítőtársával, Kiss- Szabó Márkkal és Szente Vajkkal. Friss szemléletű, újszerű megközelítésre számíthatunk, hiszen nem fogják zavarni szakmai előítéletek, ez lesz az első játékfilmje, és sem történészi sem filmes végzettsége nincs.
Látványos díszletek, meglepő és izgalmas kalandok, több ezer statiszta és közel kétszáz szereplő segíti a producert abban, hogy amint megfogalmazta, reményei szerint munkája az „emlékév fontos koronaékköve lehet majd”.

 


Nyomtatás