Ragyogó napsütés, kellemes meleg volt a 10. Borforraló Fesztiválon. A kora tavaszt idéző napsugarak, no meg a jó borok és programok vonzották a látogatókat.
Az idén 11 csapat mérte össze tudását, sajnos, a titkos receptet egyikük sem árulta el kérdésemre. Azért néhány összetevőre fény derült.
A Szépasszonyok bodzaszörppel, a Gazdabolt borókabogyóval, Boronka csapata csillagánizzsal, almával, fahéjjal, naranccsal, a Mester Étterem gránátalmával és csipkebogyóval, a ZIEHL-ABEGG rozmaringgal, mazsolával, mézzel ízesítettek.
Többen gondoltak a gyerekekre is az alkoholmentes punccsal. Újra itt voltak Lendváról is, a Veteránokkal főzték együtt a bort.
Ahogy megfogalmazták a bajtársak, a jó íz, a mosoly, derű az, ami idecsábítja őket minden évben. Természetesen harapnivaló is dukált a jó nedűk mellé. Kínáltak csörögefánkot, káposztás hajtókát, mindenféle pogácsát, zsírosdeszkát, sőt még borkocsonyát is. Az édesszájúak pedig jótékonysági sütivásáron válogathattak a finomságok közül. Emlékbe pedig bárki megvásárolhatta a borforralós kerámiabögrét.
A Da Bibere Zalai Borlovagrend képviselői zsűrizték a versenyzőket. Első helyezést a Gazdabolt csapata ért el. Második a Veteránok, harmadik pedig Boronka lett. A különdíjnak a Marcali Szépasszonyok örülhettek.
Szórakoztató dallamokban sem volt hiány. Délután a rockzene és az operett is jól megfért egymás mellett. Este Kocsis Tibor lépett fel sokak örömére, amit szabadtéri disco követett. HCSGY