Marcali Napló

Elment az Atya ... - „A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, a hitet megtartottam.”

Elment az Atya ... - „A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, a hitet megtartottam.”

Hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívántak hívei és tisztelői Kiss Ivánnak azon az augusztusi vasárnapon, amikor elköszönt a plébániától, ahol harminc esztendőt szolgált. Nemcsak a paplakot hagyta el, búcsúzott a várostól is, Keszthelyre költözött.

Lakossági fórumok

Lakossági fórumok

Ahogy az elmúlt több, mint harminc évben megszokhattuk, idén is a bevált módon zajlott a város költségvetésének előkészítése.

Új szövetség a vármegyében

Új szövetség a vármegyében

Marcali kétszeresen is érdekelt abban a civil szervezetben, amelyik a közelmúltban alakult meg Nagyatádon. A Somogyi Függetlenek Szövetségének elnöke a volt országgyűlési képviselő, dr. Steinmetz Ádám, aki a mi körzetünkben indult a választásokon, és a szűkkörű vezetőség tagja polgármesterünk, dr. Sütő László.

SOMOGY POLGÁRAIÉRT DÍJ

SOMOGY POLGÁRAIÉRT DÍJ

2024. január 06-án a Somogy Vármegyei Közgyűlés kiemelkedő munkája elismeréseként Somogy Polgáraiért Díjat adományozott a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája részére.

 

„Elmúlott a rövid farsang ...”

„Elmúlott a rövid farsang ...”

Vízkereszttel lezárul a karácsonyi ünnepkör, és kezdetét veszi a farsangi időszak, amely lehet rövidebb is, hosszabb is, attól függően, hogy az adott évben mikorra esik a húsvét.

SZALAGAVATÓ

SZALAGAVATÓ

52 végzősnek tűztek szalagot február 9-én a Kiss László Városi Sportcsarnokban, a Siófoki SZC Hikman Béla Szakképző Iskola szalagavató ünnepségén. Sportcsarnok méltó helyszínnek bizonyult, a hozzátartozók megtöltötték a nézőteret. A keringőt 15 pár tanuló táncolta, hatalmas sikert aratva.

Hogy is volt? – Marcali Takács Sütöde Kft.

Hogy is volt? – Marcali Takács Sütöde Kft.

Sorozatunkban a városban évtizedek óta sikeresen működő családi vállalkozásokat mutatjuk be. Nem csak az üzleti tevékenységüket, hanem a mögöttük rejlő embereket is. Bizonyára mindenkinek ismerős a Takács Sütöde név, hiszen évtizedek óta kóstolhatjuk a finomabbnál finomabb pékárú termékeiket.

Borforraló fesztivál

Borforraló fesztivál

A kora tavaszi időjárás-szerencsére csak rövid ideig csepergett az esőnagyon sok embert csalogatott ki a fesztiválra. Már a kezdéskor tele volt a rendezvénysátor. Finom forralt borokat, szórakoztató programokat és jó hangulatot kínált a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. a 14. Borforraló fesztiválon. Helyi és a járásból érkező 17 csapat csaknem 800 liter bort forralt meg, mely el is fogyott a fesztivál zárására.

Takiék

Takiék

Szinte nincs olyan ember Marcaliban és a régióban, aki ne látta volna a Takács házaspár néptáncos tanítványait fellépni a különböző rendezvényeken, falunapokon, fesztiválokon. Számos lenyűgöző élményt köszönhetünk nekik.

Főmenü