Testületi összefoglaló

 

 IMG 5619

December 20-án megtartotta az év utolsó ülését a város képviselő-testülete. Megtárgyalták a Hivatal munkájáról szóló előterjesztést, amiből minden részletre kiterjedő, alapos ismereteket szerezhettek arról, hogy mi mindennel foglalkoznak a városházán:

A lakosság mindennapi problémáinak kezelésétől a pályázatokkal kapcsolatos teendőkig, a helyi rendeletek megfogalmazásától a kóbor kutyák begyűjtetéséig, az építési és városrendezési feladatok ellátásától a szociális ügyek intézéséig, van mire néznie a napot a 68 dolgozónak. Munkájuk nagy része nem túl látványos, de hogy nélkülük megbénulna a város, az biztos.

DSCN0753 1024x683

>Az év végével lejárt a Tavi Kft műsorszolgáltatási szerződése a várossal, a testület ezt újabb egy évre meghosszabbította. A Tavi Kft önálló vállalkozás ugyanis, a város csak meghatározott szolgáltatásokat vásárol tőlük - például heti hírösszefoglaló készítése, testületi ülések, szentmisék közvetítése stb. Ezeket szabályozza a szerződés, kellő részletességgel.

Megtárgyalták a Somogy Megyei Temetkezési Szolgáltató Kft munkájáról szóló beszámolót, és úgy döntöttek, hogy az idén egyetlen szolgáltatás díját sem lehet emelni. Az újonnan épített urnafalak temetkezési helyeinek megváltása viszont értelemszerűen többe fog kerülni, mint a korábbiaké, hiszen az építés költségei is jóval magasabbak voltak. A temetkezési vállalkozás az előterjesztésben elégedetten nyilatkozott saját magáról, vastag betűs szedéssel kiemelve, hogy szerződésben vállalt feladataikat maradéktalanul teljesítették. Őszintén reméljük, hogy a jövőben rajtuk kívül még mások is ugyanilyen elégedettek lesznek velük. / Például Szenteste előtti délután nem zárják rá nyitvatartási időben a temetőt a halottaik sírjánál gyertyát gyújtó hozzátartozókra, akik csak bonyolult úton - módon szerzett létra segítségével tudnak kimenekülni sötétben, jéghidegben, ünnepi ruhában csúszva-mászva. /
Ahogy vásárlás közben mindenki tapasztalhatta, az utóbbi időben jócskán megdrágultak az alapvető élelmiszerek, ezért az intézményekben étkezők által fizetendő térítési díjakat muszáj volt felemelni - az emelés mértéke szerencsére csak 5 %.

etkeztetes


Meghallgatta a testület három bizottsági elnök beszámolóját is, átruházott hatáskörben hozott döntéseikről:
- A Kissné Molnár Ágnes irányította bizottság lakásbérleti szerződésekkel kapcsolatos döntéseket hozott. Mégpedig oly módon, hogy a bérleti és közüzemi díjakat pontosan fizető, a lakásokat rendeltetésszerűen használó bérlők szerződését hosszabb időre, akár évekre is meghosszabbították.
- Mozsárné Kutor Veronika bizottsága a városrészi képviselők által felhasználható pénz összegéről és módjáról döntött. Mindegyikük annyit költhetett az év végi - karácsonyi összejövetelekre, amennyi az éves keretéből megmaradt.

- Hosszú András, a Pénzügyi, Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke arról tájékoztatta a testületet, hogy döntöttek a Múzeum informatikai fejlesztésére kiírt pályázat ügyében: a 3 000 000 forintos munkát marcali vállalkozó, a Déghy BT nyerte el.
Dr.Sütő László polgármester a novemberi testületi ülés óta végzett munkájáról számolt be. Többek között a város ipari parkjaival kapcsolatos fejleményekről is beszélt:

IMG 2439

A Boronkára vezető út mellett, a régi téglagyár körüli részen található ipari parkban mostanában adott el a város területeket, méghozzá új munkahelyeket teremtő cégeknek, ezek tevékenysége a város adóbevételeit is növelni fogja. A bizei út menti ipari park hasznosításával kapcsolatosan is előrehaladott tárgyalásokat folytat egy napelempark kiépítésének ügyében, ott azonban bonyolultabb a helyzet, tekintettel arra, hogy azt - miután a magyar állam eladta - nem a város, hanem egy részvénytársaság „üzemelteti”.

A polgármester elmondta, hogy tapasztalatai szerint a KLIK használatában lévő iskolaépületek állapota sok kívánnivalót hagy maga után, annak ellenére, hogy a törvény világosan és egyértelműen rendelkezik: ezek karbantartása a KLIK illetékes szerveinek feladata. Igaz ugyan, hogy hivatalosan semmi közünk hozzá, de mégiscsak a mi gyerekeink járnak oda, ezért a város erejéből telhető módon áldozatokat is hajlandó volna hozni, ahogy a szakmunkásképző esetében is tette. Így aztán, ahogy tudomására jutott, hogy beázik a Mikszáth utcai iskola, rögtön felvette a kapcsolatot a siófoki KLIK illetékes munkatársaival, és felajánlotta a város segítségét a probléma mielőbbi közös megoldásához.

Beszámolt a nyertes pályázatok megvalósításának előkészítésével, a szükséges tervezői, közbeszerzési eljárások megindításával kapcsolatos tárgyalásairól, az ezekkel összefüggő teendőiről is. O.I.

 


Nyomtatás