Márton-napi recept

liba
Márton-napi receptünk: Ropogós libacomb párolt káposztával

HOZZÁVALÓK:

4 db libacomb

1 fej hagyma

1 ek libazsír

1 dl vörösbor

3 ek cukor

3 ek ecet

0,5 tk őrölt kömény

0,5 fej vörös káposzta

A megtisztított combokat töröljük szárazra, majd sózzuk és hintsük meg a köménnyel. Tegyük mindet tepsibe, öntsünk mellé 2 dl vizet, fedjük le, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig.

Forrósítsuk meg a libazsírt, és pároljuk rajta üvegesre a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, felcsíkozott káposztát, és pirítsuk együtt néhány percig. Sózzuk meg, öntsük fel a borral, majd ízesítsük az ecettel és a cukorral. Fedő alatt pároljuk puhára.

A tepsiről vegyük le a fóliát, és ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Toljuk vissza a sütőbe, és 190 fokon süssük további 30 percig. Kínáljuk a párolt káposztával és zsemlegombóccal .

Forrás: mindmegette.hu

 


Nyomtatás