Színesedő paletta, új kihívások a digitális átállás miatt!

DSC 0253
Az immár 10 éves Tavi Televízió mindennapjai nem múlnak el izgalmak nélkül, hiszen a felgyorsuló adatáramlás, a digitális technika szinte napi fejlődése naprakészséget követel a tv szakembereitől. Magyarországon a televíziózás 60 éves múltra tekint vissza. A kezdetektől fogva analóg jelekkel történt a műsorszórás.

A tudomány és a technika azóta sokat fejlődött minden területen, így ebben az iparágban is. A helyi televíziózás már az ezredfordulón új korszakba lépett. A digitális átállással az elavult analóg sugárzást a korszerű digitális váltotta fel. Az uniós tagországok nagy többsége már ezt a technikát alkalmazza. Magyarországon három éve kezdődött az átállás, Marcaliban ebben az évben alakítják át a rendszert.
Az elmúlt hetekben folyamatosan csengenek a Tavi TV-és telefonok, hogy lesz ezután, mit kell csinálni? A Telekom március 21-én átállt a digitális adásra, DVB-C jelátalakítót kellett beszerelnie azoknak, akik „régi televízióval” rendelkeznek, vagy ha új lcd tv-jük van, akkor erre nincs szükség, hiszen ezekben a készülékekben már benne van a digitális vevőegység. Újra kell keresni a csatornákat, és akkor újra nézhetőek lesznek a helyi televízió műsorai! A város területén a Telekom szolgáltatásai között természetesen továbbra is láthatóak a helyi műsorok. A Telekom tájékoztatása szerint még ebben az évben a Tavi TV is felkerül az IPTV-re, így várhatóan az év második felében már nem lesz ilyen probléma.
A Stúdió technikai fejlesztése várhatóan az IPTV-re való csatlakozással párhuzamosan megtörténik. A vasárnapi mise, sportközvetítések, a közkedvelt Marcali Hír7 és a Testületi ülések közvetítése mellett a város és térségének kulturális híreiről, eseményeiről készít színes összefoglalókat a televízió. Szélesedik a paletta! Ma már nem csupán a Balasport Produkció regionális és országos sportmagazinjai számolnak be az érdekesnél érdekesebb szabadidős és versenysport eseményekről, de több új, a város berkein kívül eső, de mindenképpen színvonalas, informatív magazinműsort tűz adásrendjébe a tv. Minden fogyasztót szeretnénk kiszolgálni, így a kulináris örömök kedvelőit is a képernyők elé invitáljuk Székely konyha című műsorunkkal. Az egyetemi életbe is bepillantást nyújt a Pécsi Egyetemmel kötött megállapodásunk alapján két műsor is, így a Navigátor a Campus életét tárja fel hétről hétre, de tudományos előadásokat is megnézhetnek az arra fogékony nézők. A szórakozás könnyebb műfaját kedvelői a Sztárportréban a magyar zenei és színházi élet jeles képviselőivel találkozhatnak, míg a helyi kulturális egyesületek fellépéseit a Kultúrhét magazinban tekinthetik meg a Marcaliak. Régi katona város révén, a Honvédelmi Minisztériummal kötött szerződésünk szerint, ezentúl a Honvéd magazinból értesülhetnek az egykori és jövőbeli katonák a magyar katonák mindennapjairól. A műsorszolgáltatással kapcsolatos kérdéseiket a 1412-es telefonon, a műsortartalommal és a képújsággal összefüggő észrevételeiket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a 30/598-5-598-as telefonszámon tehetik meg. Az átmeneti digitális átálláshoz sok türelmet, műsorainkhoz pedig jó szórakozást kívánunk!
Tavi TV


Nyomtatás