Arany János Emlékév – Ünnepi műsor irodalomkedvelők számára

Sudi 2013 29


Tavaly az Országgyűlés a 2017-es esztendőt Arany János-emlékévvé nyilvánította a költő születésének 200. évfordulója alkalmából. Ehhez az országos eseménysorozathoz, egyben a költészet napjához kapcsolódva a Marcali Múzeum és a Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár április 6-án „…MINDANNYIUNK ATYJA”- ARANY JÁNOS TANÁR ÚR címmel, irodalmi esttel várja vendégeit.

 


Az előadóművészt, Sudár Annamáriát 2016-ban, a Weöres Sándor műveiből válogatott nagy sikerű műsorával már láthattuk városunkban. Ez évben olyan önálló esttel áll a közönség elé, amelyben a költő életművének kiemelkedő költeményei, balladái mellett Petőfivel folytatott levelezéséből is részletek hangzanak el. A páratlan alkotót, Arany Jánost nem csak saját művei tükrében, hanem a magyar irodalmi örökség jelentős letéteményeseinek – pl. Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Eszterházy Péter – méltató szövegei, versei által is felidézhetik az érdeklődők. Az összeállítás iránt komoly igény mutatkozik hazánkban, hiszen a költészet napja alkalmából további nyolc helyszínen is bemutatásra kerül.
A program 2017. április 06-án, 17 órakor kezdődik a Kulturális Korzó konferenciatermében. A belépés díjtalan. Szeretettel várjuk vendégeinket!
Marcali Múzeum

 


Nyomtatás