„Valami régi, valami új…”

petra2

Kezdem a régivel. A farsang egy ősi hagyomány. Mindenki szeret jelmezbe bújni. A farsangi maszkabál azonban nemcsak egy szép gyermekkori emlék, kedvező hatása a személyiségfejlődésére megkérdőjelezhetetlen. Ezen indíttatásból –és mert szórakozni mindenki szeret-, rendeztük meg február 24-én délután a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnáziumban a már szinte feledésbe merült farsangi mulatságot.

 


Nagyon ötletes jelmezekbe öltöztek iskolánk legbevállalósabb tanulói és tanárai. Példaértékű, hogy a két végzős osztály sem riadt vissza attól, hogy más bőrébe bújjon, akár pantomim figuráról, akár az iskola tantestületének bemutatásáról legyen szó. Az igazi szórakozás a jelmezesek felvonulása után következett. A tanulókat a program egésze alatt ingyenes teaház, darts, csocsó és biliárd várta. A jelmezbe öltözött diákok és tanáraik játékos farsangi vetélkedőn vehettek részt, majd következett a jelmezesek értékelése, a vetélkedő eredményhirdetése, illetve a tombolasorsolás. Minden várakozásunkat felülmúló nyereményözön gyűlt össze a felajánlásokból. A szíves támogatóknak -listájuk a Marcali Portálon és a gimnázium honlapján olvasható- ezúton is hálásan köszönjük a segítséget. A gimnázium rendhagyó, de egyben hagyományteremtő farsangi rendezvényét diszkó zárta.

petra 1

És most jöjjön a „valami új”. Meggyőződésem, hogy az iskola az életre nevel, függetlenül iskolatípustól, életkortól, tantárgytól. Ami igazán különlegessé teszi a diákéveket, az a lehetőség. Meg kell tanítani a gyermekeknek, a fiataloknak, hogy különlegesek, egyediek és megismételhetetlenek. Úgy gondolom, hogy a február 25-én a Borforraló Fesztiválon -illetve ennek főpróbájaként az iskolai farsangon- rendezett flashmobbal ezt bizonyították a gimnázium végzős diákjai. Megtelve bátorsággal, vidámsággal olyat tettek, amivel nemcsak mosolyt csaltak a város lakosainak szemébe, hanem elsők voltak valamiben! Ahogy Péter Erika versében olvasható: „A farsang faggyal érkezett, tánccal temettük a telet”, és mi valóban elűztük táncunkkal a hideget.
Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, amelyeket ezúton is köszönünk, és nemcsak azoktól, akik élőben láthatták, hanem azoktól is, akik a Marcali Portálra vagy a gimnázium honlapjára feltöltött videót megtekintették. Üzenjük minden kedves marcali lakosnak, hogy ez nem az utolsó akciónk volt! Vigyázat, bárhol, bármikor megjelenhetünk! Gergye Petra

 


Nyomtatás