Marcali Napló cikkek

m1

 

Tavaly ősszel képes beszámolót közöltünk a központi temető szégyenfoltjairól. Egy év elteltével, Mindenszentek előtt körülnéztünk újra, hátha változott valami. Nos, nem. Ugyanazt találtuk:
t1

z generáció2
A Marcali Városi Kulturális Központ szervezésében, az NKA támogatásával, „Z Generáció” címmel megyei közművelődési szakmai napot tartottak október 9-én a Kulturális Korzóban.

szőcsény
Ezzel a névvel hirdette meg idén júniusban az Axiál Kft. mezőgazdasági képzést folytató iskoláknak szóló háromfordulós versenyét, amelyre a szőcsénypusztai Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium is benevezett. Ezzel a névvel hirdette meg idén júniusban az Axiál Kft. mezőgazdasági képzést folytató iskoláknak szóló háromfordulós versenyét, amelyre a szőcsénypusztai Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium is benevezett. Az 5 fős csapatoknak a következő feladatokat kellett elvégezniük: fotók készítése, tesztek kitöltése. az első forduló a „nyár íze” fotók készítése volt.  A legjobb 4 csapat került a döntőbe, a hódmezővásárhelyi Hódmezőrület 3.0 nevű rendezvényre. Szoros versenyben iskolánk mindenkit maga mögé utasítva, az első helyen végzett. A csapat tagjai: Miháczi Márton, Simonics Tamás, Vajda Máté, Varga Márió, Vasvári Richárd. Felkészítő tanáruk: Posza  János volt. Gratulálunk a Somogyi Betyároknak!

noszlopy napok1
A korábbi évekhez hasonlóan a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában idén is megszerveztük a Pályaválasztási Börzét.

sütő
- Egész nyáron zajlottak a felújítások a város több pontján is, láthattuk mindannyian. Örülünk a fejlődésnek, de azért kritika is fogalmazódott meg a marcaliakban.

Berszenyi008RTkicsi2
Berzsenyi Dániel 1776. május 7-én született a Vas megyei Egyházashetyén evangélikus nemesi család egyetlen gyermekeként.

beke mária
Október elején Beke Mária őrnagy lett a rendőrkapitányság megbízott vezetője. Olvasóinknak mint embert szeretném bemutatni, hisz még most ismerkedik a várossal, a benne élőkkel.

Marcali Múzeum Ilácsa József
Szeptember 28-30-ig Marcaliban járt németországi testvérvárosunk, Künzelsau küldöttsége. A delegációt Stefan Neumann polgármester vezette.

zene1
1975 óta (amikor az UNESCO elfogadta Yehudi Menuhin javaslatát) a zene világnapja október 1. 

gál5
Október 3-án emléknapot rendezett Dr. Gál József tiszteletére a Marcali Múzeum és a Marcali Múzeum Alapítvány.

Marcali Város Önkormányzata

cimer1Marcali Város Önkormányzata

8700 Marcali, Rákóczi u. 11.
Közp. telefon: 06 85 501 001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Honlappal kapcsolatos észrevételek: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.