Kiemelt Kulturális Egyesületek

A Balaton M. & K. Amatőr Művészeti Egyesület fő működési területe, a Balaton M. & K. Fúvószenekar valamint a Marcato Ütőegyüttes működtetetése, a fúvós és ütős kamaramuzsika népszerűsítése, a hazai és nemzetközi zenei baráti kapcsolatok ápolása, bővítése, különböző rendezvények programjainak színesítése.

A marcali Városi Zeneiskolában 1991 őszétől működik ütőhangszeres oktatás. A Lisztdíjas Sárkány Zsolt ütőhangszeres kamaraművész - az Amadinda ütőegyüttes egyik alapító tagja - hozta létre a tanszakot. Sikeres koncerteken, rangos fesztiválokon való részvétel hatására jött létre 1994-ben a Marcato ütőegyüttes. A folyton cserélődő növendékek közül megmaradt egy biztos belső mag, akik visszajárva a Zeneiskolába, alkotják az állandó tagságát az együttesnek.

Néptánc- és kulturális programok szervezése, bemutatása, népi hagyományok megmentése. A népi szellemi- és tárgyi kultúra megőrzése és ápolása, gyűjtése, feldolgozása interaktív módon, melyben belefoglaltatik a modernkor emberének szemlélete, igénye is.

Baglas Néptáncegyesület

A   dalárda  a Marcali Bajtársi Egyesület  tagjaiból 2004 októberében, 15 fővel alakult.  Az első bemutatkozó fellépésük  2005. márciusában volt, azóta évente  20 – 25  fellépéssel  töretlenül folytatják  önként vállalt feladatukat. Kezdetben csak katonadalokat  énekeltek, majd folyamatosan bővítették repertoárukat  betyár-  és bordalokkal, később  nép- illetve retro-dalokkal,  az utóbbi években  karácsonyi énekekkel.

A Marcali Városi Vegyeskar 1990 őszén alakult. Alapító tagjait az éneklés szeretete kötötte össze. A város kulturális életében egyre nagyobb szerepet vállaló közösséget 1992. januárjától Stamler Edit vezeti. A kórus egyre növekvő tagsággal egyre sokszínűbb közösséggé formálódott, amely a változó és gyarapodó repertoárban is megmutatkozott. 1993-ban egyesületté szerveződött, és vette fel a Calypso Kórus nevet. Rendszeres résztvevői koncerteknek, kórustalálkozóknak, fesztiváloknak, színvonalas műsoraikkal az állami és egyházi ünnepek meghatározóivá váltak.

Marcali Város Önkormányzata

cimer1Marcali Város Önkormányzata

8700 Marcali, Rákóczi u. 11.
Közp. telefon: 06 85 501 001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Honlappal kapcsolatos észrevételek: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.