Polgármesteri tájékoztató - 2020.04.24.

Tisztelt Marcaliak!

Ismereteim szerint Marcaliban nincs koronavírussal fertőzött beteg. A járvány kitörése óta 65 főnél rendeltek el kötelező házi karantént, akik közül jelenleg 13 fő van elkülönítés alatt (akik közül 6 fő nem Marcali állandó lakos).

Tovább bővült a házisegítségnyújtást, bevásárlást kérők köre. Hivatalos információk szerint 3 fő került ki az ágyfelszabadítás miatt a kórházból, akik közül 14-en jelentkeztek a szociális ellátások igénybevételére.

Az idősotthonban továbbra is fenntartom a legszigorúbb előírásokat, tekintettel arra is, hogy egy ellátott átmenetileg kórházba került, ahonnan a központi utasításoknak megfelelően tesztelés nélkül került vissza (hangsúlyozom a városi kórház rá kötelezően vonatkozó szabályok szerint a lehető leggondosabban járt el) az otthonba az Ő esetében 14 napos intézményen belüli karantént alkalmazunk.

A hétvégére a központilag meglévő korlátozásokon kívül nem vezetek be szigorúbb intézkedéseket.

Megköszönöm valamennyi munkatársam hangsúlyozottan a szociális területen dolgozók áldozatos munkáját, akik segítenek a járvány negatív hatásának leküzdésében, külön köszönöm mindenkinek aki segíti ismerősét, szomszédját, bevásárlással, jó szóval, törődéssel.

További együttműködésükben bízva kérem, hogy tartsák be a szabályokat.

Tisztelettel:

Dr. Sütő László

Polgármester


Nyomtatás