Választókerületi vigasságok

várdomb

A marcali nyár manapság már elképzelhetetlen választókerületi vigasságok nélkül. A kialakult hagyományoknak megfelelően a képviselők az idén is megszervezték az egykori búcsúk hangulatát is megidéző összejöveteleket.

Fekete Lajos és dr. Mészáros Géza a Noszlopy Iskola udvarára szervezte a programokat, ahol kicsik és nagyok egyaránt találhattak az ízlésüknek és igényeiknek megfelelő szórakozást. Gyerekműsor, utcabál, Kaczor Feri - volt itt minden, tényleg, akár a búcsúban...

vk01


Horvátkúton igazi népünnepély a falunap, bár itt rendezvényekben igazán nincs hiány. Népi táncosok és mulatós zene szórakoztatta a nagyérdeműt - az elmaradhatatlan ugrálóvár a kicsiknek, estére báli hangulat a nagyoknak.

horvátkút

Bizére is oda csalogatott több, a faluból elszármazott embert a rendezvény híre, hogy eltölthessenek egy kellemes délutánt földijeikkel. Marcali amatőr zenészei, táncosai - ahogy máshol is - itt is kivették a részüket a szórakoztatásból, a gyerekek is jól érezhették magukat, de a kulináris élvezeteknek is lehetett hódolni.

bize


Egy kis közösségi játékra várta a családokat Hosszú András és dr. Sütő László augusztus végén a Berzsenyi parkba, a nyarat is elbúcsúztatva egyúttal. A tavalyihoz hasonlóan most is szülők, nagyszülők és persze a gyerekek szórakozhattak együtt az ötletesen összeállított, kreativitást, együttműködést kívánó feladatok megoldásában, ügyességi játékokban. Jó hangulatú, oldott légkörű beszélgetések szövődtek a résztvevők között, akik remélik, lesz jövőre folytatás.

vk2

tekergő


mozsarne kutor veronika

Talán a boronkai rendezvény volt a legnagyobb szabású, Mozsárné Kutor Veronika és csapatának szervezésében. Rendőrök, tűzoltók, egészségügyi felvilágosítás, lovaskocsi és íjászat, foci és pingpong, változatos műsorszámok, na és az elmaradhatatlan főzőverseny -ebből aztán tényleg mindenki találhatott magának kedvére valót.

 

boronka


varga zoltan

Igazi kánikula vagy inkább rendkívüli hőség és Varga Zoltán képviselő fogadta a Gombai Forgatagra kíváncsi látogatókat. Jó néhány érdeklődőt megmozgató főzőverseny, szabadtéri játékok kavalkádja, főleg helyi fellépők műsora színesítette a délutánt, de akinek kedve kerekedett rá, akár táncra is perdülhetett.

gomba


kissne molnar agnes
Kissné Molnár Ágnes képviselőnő elvitathatatlan érdeme, hogy az utóbbi években Gyóta is felkerülhetett a " térképre ". Nemcsak a falunapi vigasságok szórakoztató programjai, hanem a szezonnyitó tekeverseny is ide csalogatja még a marcaliak egy részét is. Ez utóbbihoz kapcsolódóan szentmisével ünnepelték meg, hogy sikerült felújítani a temetőben a keresztet, és Szűz Mária szobrát is megáldották.

gyóta

O.I.


Nyomtatás