Marcali Napló cikkek

kórház2

Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg Dr. Mitache András osztályvezető főorvos a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Dr. Szaplonczay Manó Integrált Kórházegységének dolgozói számára május 26-án a programot.

4063019 orig

Más településekhez hasonlóan, Marcaliban is sok idős ember problémája, hogy öregségére magára maradt az otthonában. Akármilyen odaadó szeretettel is veszik körül őket a gyerekek, messze vannak, rég kirepültek már a családi fészekből.

esély1

Előre leszervezett iskolai csoportok és spontán érdeklődők is bekapcsolódhattak abba az érdekes és különleges programba, ami június elején zajlott a Künzelsau téren és környékén két napon keresztül.

ped1

„Az, hogy az iskola – és benne a tanár – milyen volt, csak jó 10 évvel az iskola elvégzése után kezd kiderülni.” (Németh László)

képeslap 600 114

A Kossuth- és József Attila-díjas író, Lengyel József – aki elsőként adott hírt magyar nyelven a szovjet kényszermunkatáborokról – 1896. augusztus 4-én született Marcaliban. Apja, Lengyel Pál (1863-1913) gabona- és borkereskedő, édesanyja, Vitmann Janka (1872-1945) volt.

ihász1
- Tagozatos iskola, különórák, szereplések, több órás gyaloglások mellett mire jutott még idő, mit tudott kínálni a korabeli Marcali egy kisfiúnak?

Marcali Város Önkormányzata

cimer1Marcali Város Önkormányzata

8700 Marcali, Rákóczi u. 11.
Közp. telefon: 06 85 501 001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Honlappal kapcsolatos észrevételek: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.