Marcali Napló cikkek

naplo201804 v1
Választókerületi országgyűlési képviselő: Móring József Attila. Pártlistán bejutott: Dr. Steinmetz Ádám. Gratulálunk!

 

matek1
Jó volt látni újra a Mikszáth Utcai iskola előtt a közel 100 autót május 11-én délelőtt, az Alapműveleti Matematikaverseny országos döntőjén. Az idei a 23. verseny volt. Először 1996-ban szervezte meg az iskola matematika munkaközössége a városban működő iskoláknak. Néhány éven belül körzeti, majd megyei versenyt hirdettek, s pár év múlva országossá szélesedett.

Foto Zsirai Tibor
162 éve született Marczali Henrik történész, aki páratlan életművet alkotott. Az 1880-as és az 1910-es évek között a legnagyobb és legkiválóbb teljesítményű magyar történetíróvá vált.

Image 329
Idén Babits András sakkozó nyerte el Marcali Év sportolója díj II. fokozatát. A sakkjáték, a versenyzés egész életét végigkíséri. Marcaliban 2010 óta sakkozik, a szakosztály egyik szakmai vezetője. Több megyei bajnokság első helyezettje, többszörös Marcali Város Bajnoka. Szakkönyvet is írt, A nagyátlós szicíliai védelem címmel.

ihász istván1
Az oral history tudományos műfajában a történész faggatja a szemtanút egy adott korszak személyesen megélt hétköznapjairól. Ezúttal azonban megfordul a szereposztás: a Marcaliból elszármazott tekintélyes történész - múzeológus, Ihász István idézi fel Marcalihoz köthető emlékeit. Ihász tanár úr a Magyar Nemzeti Múzeum történeti tárának igazgatójaként szerteágazó tudományos tevékenységet folytatott, amit a XX. századi történelem iránt érdeklődők bizonyára jól ismernek.Az oral history tudományos műfajában a történész faggatja a szemtanút egy adott korszak személyesen megélt hétköznapjairól. Ezúttal azonban megfordul a szereposztás: a Marcaliból elszármazott tekintélyes történész - múzeológus, Ihász István idézi fel Marcalihoz köthető emlékeit. Ihász tanár úr a Magyar Nemzeti Múzeum történeti tárának igazgatójaként szerteágazó tudományos tevékenységet folytatott, amit a XX. századi történelem iránt érdeklődők bizonyára jól ismernek.

Marcali Város Önkormányzata

cimer1Marcali Város Önkormányzata

8700 Marcali, Rákóczi u. 11.
Közp. telefon: 06 85 501 001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Honlappal kapcsolatos észrevételek: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.