Marcali Napló cikkek

 

20170412 140208

A napokban Marcaliban és a környező településeken egy új fejlesztésű, modern üveggyűjtő járat állt munkába. Erről, és egyéb aktuális kérdésekről kérdeztük a helyi hulladékszállító cég ügyvezetőjét, Krajczár Ibolyát.

DSCN8632
A Marcali Hidas Frigyes Zeneiskola 25 éve évről évre konkrét tartalommal megtöltött cserekapcsolatot ápol a testvérváros Künzelsau zeneiskolájával. Most amikor a két város kapcsolatuk 25 éves jubileumát ünnepli májusban, a két zeneiskola közös ünnepi hangversenye Marcaliban ismét fontos eseménye lesz az évfordulós eseményeknek.

 

DSCN6822
Március 31-én nyílt a Kulturális Korzó Kortárs Galériájában, az idei év legtöbb művészét és művészeti ágát bemutató Marcali40 című csoportos kiállítás. Ezzel egy időben, az emeleti Amatőr alkotók kiállítóterében Babainé Mikó Beáta és Horváth Györgyike textil munkáiból nyílt válogatás. A közös kiállításmegnyitón, amely zsúfolásig megtelt a tárlatlátogató közönséggel,dr Sütő László köszöntője után a Calypso kórus éneke csendült fel. 

DSC 0253
Az immár 10 éves Tavi Televízió mindennapjai nem múlnak el izgalmak nélkül, hiszen a felgyorsuló adatáramlás, a digitális technika szinte napi fejlődése naprakészséget követel a tv szakembereitől. Magyarországon a televíziózás 60 éves múltra tekint vissza. A kezdetektől fogva analóg jelekkel történt a műsorszórás.

református

2017-ben ünnepeljük a reformáció 500. évfordulóját. Az emlékév kapcsán beszélgettem Fazekas Krisztián Árpáddal, a marcali református gyülekezet lelkipásztorával.

ági

Guricza Józsefné, született Ható Mária, 1927 márciusában látta meg a napvilágot a Zala megyei Pacsán. 90.születésnapján, mint Gyóta legidősebb polgárát köszöntötték a Kissné Molnár Ágnes vezette városrészi önkormányzat által szervezett nőnapi ünnepségen a falu lakói és Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke. (szerk.)

t3

Dr. Tihanyi Margit körzeti gyermekorvos, diabetológus 45 éve végzi gyógyítómunkáját Marcaliban. Első kis betegeinek lassan a gyerekei is felnőnek, sőt, itt-ott már a harmadik generáció tagjai kopogtathatnak rendelője ajtaján. Ütött-kopott, de ragyogóan tiszta, végtelenül barátságos környezetben fogadja kis pácienseit. Ebben az évben - lakossági javaslatra - a Képviselő-testület Marcali Városért kitüntetéssel ismerte el csaknem fél évszázados munkáját.

Marcali Város Önkormányzata

cimer1Marcali Város Önkormányzata

8700 Marcali, Rákóczi u. 11.
Közp. telefon: 06 85 501 001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Honlappal kapcsolatos észrevételek: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.