Marcali Bajtársi Dalárda

A   dalárda  a Marcali Bajtársi Egyesület  tagjaiból 2004 októberében, 15 fővel alakult.  Az első bemutatkozó fellépésük  2005. márciusában volt, azóta évente  20 – 25  fellépéssel  töretlenül folytatják  önként vállalt feladatukat. Kezdetben csak katonadalokat  énekeltek, majd folyamatosan bővítették repertoárukat  betyár-  és bordalokkal, később  nép- illetve retro-dalokkal,  az utóbbi években  karácsonyi énekekkel.

Az első években  Marcaliban és környékén, falunapokon, kistérségi bemutatókon  szerepeltek, illetve a környező települések  különböző  rendezvényeire kaptak meghívást. Később eljutottak  megyei  és több országos rendezvényre, valamint Szlovéniában is  számos alkalommal szerepeltek.

2011-ben  saját erőből  CD  és DVD  felvételt készítettek,  melyen  a 7  blokk   műsora  átfogó  képet  nyújt  a dalárda  repertoárjáról.   A   Marcali   Bajtársi Dalárda munkáját - 2011-ben - a Honvédelmi Miniszter, a Kultúra Napján Dicsérő Oklevéllel  ismerte el.

Együttesük ma is 17 főből áll, összetartó, baráti közösséget alkotva. Az évek során hangszeres kísérettel, citerával és harmonikával is kiegészült a dalok előadása.  A heti két próbával arra törekednek, hogy minél színvonalasabb műsorukkal szórakoztathassák  az érdeklődő közönségüket. Alapvető célkitűzésük a katonai szép hagyományok, a magyar dalkultúra ápolása, a hazaszeretet  elmélyítése.

Kapcsolat:

Dalárda vezető: Samu Zoltán

 tel: 0670/3151865

Művészeti vezető: Illésné Bene Judit

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Beszámolók:

2012. - 2013.

2014. évi beszámoló (pdf) - kiegészítő melléklet (pdf)