Környezetvédelmi és egészségnevelési témanapok a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnáziumban

kep201709 013

A programsorozat október 24-én kezdődött rendezvény és kiállításmegnyitóval. Újrahasznosított anyagokból készítettek a diákok használati eszközöket. Az általános iskolákból is szép számmal érkeztek pályaművek. Délután papírgyűjtésben versengtek egymással az osztályok. 25-én pályaorientációs napot szerveztek, segítve a továbbtanulást, illetve a nyelvvizsgákról is hallhattak ismertetőt az alsóbb évfolyamosok. Annak érdekében, hogy a választható szakmákról széleskörű ismeretekhez juthassanak a diákok, egyetemeket hívtak vendégségbe.

Jelen voltak: Pannon Egyetem Veszprém, Pannon Egyetem Georgikon Kar Keszhely, Pannon Egyetem Nagykanizsa, Pannon Egyetem Gépészmérnöki Kar Zalaegerszeg, Kaposvári Egyetem, Pécsi Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem. Az iskolákon kívül meghívták a kaposvári Toborzó és Érdekvédelmi Központot és egy duális képzést kínáló marcali munkahelyet, a Ziehl-Abegg Kft.-t, aki partneriskoláival együtt szerepelt a börzén. Ők még sorsolást is tartottak, hasznos ajándékokkal kedveskedtek a nap végén a tanulóknak.

kep201709 014
26-án az előadásoké volt a délelőtt. Nyolc témában hallgattak érdekes információkat a diákok, így pl. a vadgazdálkodásról, a tiszta vízről, a táplálkozásról, egészségnevelésről, ember és kutya kapcsolatáról, a kozmetikumokról, az árjuvédáról és a biodiverzitásról. A Pannon Egyetem Georgikon Karáról Keszthelyről, a Pannon Egyetem Mérnöki Karáról Nagykanizsáról, a Kaposvári Egyetemről, a Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarmról érkeztek az előadók, de volt tanítványunk, Baranyai Zsófia is vállalta a felkérést.
27-én játékos sportnappal zárult a rendezvénysorozat, 10 csapat versengett egymással. Ekkor értékelték a legszebb virágos osztálytermeket is. A sportnapon az általános iskolások is részt vettek egy-egy csapattal. A Sole-Mizo Zrt. jóvoltából Túró Rudit kapott minden tanuló. HCSGY