További Civil Szervezetek

Egyesület neve: Marcali Bajtársi Egyesület

Elérhetősége: Civil Szervezetek Háza Marcali, Orgona u. 2.

Postai cím: 8700 Marcali, Orgona u. 2.

Mobil: 30/6347-946 (Elnök elérhetősége)

70/6285-382 ( Titkár elérhetősége )

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ill. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Alapítás dátuma: 1990.12.27.

Elnök: Szentes István nyá. alez.

Az egyesület tevékenysége:

Fő célkitűzésünk, hogy a jogszabályok megtartásával, az egyesületi élet szervezésével tagjai részére kulturált szabadidős programokat biztosítson. Egyesületünk politikai pártoktól, mozgalmaktól és egyéb politikai csoportoktól független, önkéntesen létrejött szervezet. Felvállalja az egyesület tagjainak érdekképviseletét, érdekvédelmét, a magyar hazafiság eszméjére épülő honvédelem támogatását, a magyar katonai és rendvédelmi szervek hagyományainak ápolását, a bajtársiasság és a testületi szellem erősítését. Az egyesület kegyelettel adózik a katonahősök és a háborúk során elesettek emlékének. Gondoskodunk az egyesületi tagok rendszeres kapcsolattartásáról, a betegek látogatásáról. Megemlékezünk  tagjaink kerek ( öt-tíz éves) születésnapjáról, köszöntjük névnaposainkat. Látogatást szervezünk belföldi és esetleges külföldi katonai és rendvédelmi szervezeteknél. 
Tagságunk létszáma: 59 fő, 
ebből: katona: 36 fő.

rendőr: 4 fő

tűzoltó: 12 fő

polgári: 7 fő

A tagság létszámából 0 fő hölgy.

Nyugdíjasok aránya tagságon belül: 99,5 %

A Magyar Honvédséggel (kaposvári egység, valamint a Toborzó és Érdekvédelmi Iroda) kapcsolatunk jónak mondható különösen az Irodával, akik nagyban segítik munkánkat. Baráti kapcsolatot tartunk a Marcaliban működő más civil szervezetekkel is ( Honvéd Nyugállományúak Klubja, „Szivárvány” nyugdíjas Egyesület, Mozgássérültek Egyesülete. Egyesületünk „Dalárda” csoportja rendszeresen szerepel nemcsak Marcaliban, hanem a kistérségben, de az ország más településein is felléptek már. Kapcsolatot tartunk a Kulturális Korzóval, valamint az önkormányzattal is, mely kapcsolat kétoldalú és  pozitívnak mondható. 1995 óta szoros baráti-bajtársi kapcsolatot tartunk a Szlovén Tiszti Szövetség Lendvai tagozatával.

 

Marcali Város Önkormányzata

cimer1Marcali Város Önkormányzata

8700 Marcali, Rákóczi u. 11.
Közp. telefon: 06 85 501 001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Honlappal kapcsolatos észrevételek: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.