Sajtóközlemény - 250,057 M Ft a Noszlopy G. Ált. és Alapfokú M.I. épületenergetikai felújítására

szechenyi 2020 logoMarcali Város Önkormányzata 250,057 M Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” elnevezésű felhívás keretében. A TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00025 azonosítószámú pályázat célja az épület energiafogyasztásának csökkentése, mely által az üzemeltetési és fenntartásai költségek is csökkennek.

 

A projekt keretében a helyi védelem alatt álló régi épületrész homlokzati nyílászáróit és padlásszigetelését, a lapostetős épületrész homlokzati nyílászáró cseréjét, külső falainak és lábazatának hőszigetelését, a zárófödém hő- és vízszigetelését valósítjuk meg.

A teljes épületegyüttesben sor kerül a fűtési rendszer korszerűsítésére, a projektarányos akadálymentesítésre, valamint a lapostetőre napelemes rendszert telepítünk.

A felújítás eredményeként az épület fenntartási és üzemeltetési költségei csökkenni fognak, a külső megjelenés jelentősen hozzájárul a városkép javulásához. Közvetett célunk a lakosság és a tanulók környezettudatos szemléletformálása, a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségekkel való megismertetése. A projekt megvalósítása előreláthatóan 2018.12.31-ig tart majd.

 

sajtóközlemény (pdf)


Nyomtatás