Esélyegyenlőség

szechenyi 2020 logo2015.05.18-án kezdődött el hivatalosan az ÁROP 1.A.3-2014 pályázati számon, a Marcali Város Önkormányzat „Esélyt mindenkinek" című legújabb uniós projekje, járásunkban. Marcali Városi Önkormányzatának, mint járásszékhely települési önkormányzatnak egyre több új feladattal és egyre nagyobb kihívásokkal kell szembesülnie, mert gazdaságilag – társadalmilag országos viszonylatban is elmaradott a térség. Fontos kihívás a térségben a lakosságmegtartás, a foglalkoztatás növelése, a társadalmi konfliktusok megelőzése és hatékony kezelése. Mindezekre folyamatos megoldásokat kell találni helyi programok kidolgozásával, ill. az állami szerepvállalás támogatásával, a civil szféra intenzívebb bevonásával, szakértők bevonásával, az uniós források megszerzésének növelésével.

A hátrányos helyzetű Marcali Járás települései Somogy megyei települések, amely megye szintén hátrányos helyzetű terület. A projekt megvalósítását statisztikai adatok, valamint a Helyi Esélyegyenlőségi Programok készítése során megfogalmazott számtalan esélyegyenlőségi probléma megléte és kezelésének szükségessége indokolja.


Fotók: www.marcaliportal.hu

Marcali Város Önkormányzata

cimer1Marcali Város Önkormányzata

8700 Marcali, Rákóczi u. 11.
Közp. telefon: 06 85 501 001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Honlappal kapcsolatos észrevételek: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.