Hirdetmények

2018. januárjában tájékoztattuk a Marcali Város közigazgatási területén élő lakosokat és ingatlantulajdonosokat, ingatlannal, székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezeteket, működő érdekképviseleti szerveket és civil szervezeteket, hogy Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megkezdte a „Marcali településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet” elkészítését.

 

A településkép védelmével kapcsolatos szabályokat és teendőket a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény és a végrehajtására kiadott 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet tartalmazza.

A város teljes közigazgatási területére elkészült, a településképi rendeletet megalapozó településképi arculati kézikönyv szemléletformáló célt szolgál. A kézikönyvben lehatárolásra kerültek a településképi szempontból meghatározó, egymástól jól elkülönülő településrészek, a településkaraktert meghatározó arculati jellemzők és értékek, a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatok.

A város arculatának minőségi alakítása érdekében településképi rendeletben kell meghatározni a Marcali településképét formáló művi és táji elemekre vonatkozó előírásokat. Újdonságot jelent, hogy a helyi építési szabályzat a jövőben már nem tartalmazhat településképre vonatkozó előírásokat, illetve az, hogy a helyi értékvédelemre vonatkozó előírásokat is a településképi rendeletnek kell tartalmaznia.

Az elkészült településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet véleményezése során a partnereknek is lehetősége van arra, hogy a településkép alakításával kapcsolatban észrevételt tegyenek és véleményt nyilvánítsanak.

A partnerségi véleményezés keretében jelen véleményezési szakaszban az érdeklődők észrevételt, javaslatot a lakossági fórumon szóban, valamint 2018. július 10-ig írásban tehetnek, a Polgármesterhez címzett, papír alapon benyújtott, indoklással ellátott véleményben.

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet tervezetéről lakossági fórumot tartunk 2018. július 2-án (hétfőn) 1400 órakor a Városháza nagytermében (Marcali, Rákóczi utca 11.)

 

Kérjük, jelenlétével tisztelje meg a meghirdetett fórumot.

Dr Sütő László

polgármester

 

hirdetmény (pdf)

Települési Arculati Kézikönyv (pdf)

Településképi rendelet (pdf)

 

Marcali Város Önkormányzata

cimer1Marcali Város Önkormányzata

8700 Marcali, Rákóczi u. 11.
Közp. telefon: 06 85 501 001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Honlappal kapcsolatos észrevételek: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.