CLLD

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága 2016. tavaszán regisztrációt hirdetett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 7. prioritási tengelye keretében elérhető Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések (CLLD ) megvalósítása érdekében létrejövő helyi akciócsoportok (HACS) megalakítására.

A regisztráció célja olyan, partnerségen alapuló helyi akciócsoportok megalakítása volt, amelyek a helyi szükségleteket és lehetőségeket feltárva, ösztönzik a helyi szereplők együttműködését és tudatosságát, mellyel hozzájárulnak a helyi társadalom megújításához.

 

A CLLD keretében a helyi közösségeknek lehetőségük nyílik helyi fejlesztési stratégia kialakítására, pályázatot nyújthatnak be a TOP 7.  prioritástengely keretében.

A helyi akciócsoport szervezetében a települési önkormányzat, valamint civil szervezetek, egyházi jogi személyek és gazdálkodó szervezetek vehetnek részt, e három szféra közül egyik részvételi aránya sem haladhatja meg az 50%-ot, biztosítva ezzel az egyensúlyt a szervezeten belül.

 

Marcali Város Önkormányzata kezdeményezésére a helyi akciócsoport 13 taggal jött létre, majd a széles társadalmi együttműködést biztosító egyesületi formát választva 2016. április 13-án megalakult a Marcali Helyi Közösség Egyesület, amelynek alapítói:

 

Civil szféra:

- Marcali és Vidéke Horgászegyesület

- Baglas Néptánc Egyesület

- „Honvéd Nyugállományúak Klubja”

- Marcali Bajtársi Egyesület

- Marcali Római Katolikus Egyházközség

 

Vállalkozói szféra:

- Tavi Kft.

- Vágó Zoltán

- Kék Hold Szállodaipari Szolgáltató Kft.

- KÉTMESTER Marcali Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

 

Önkormányzati szféra:

- Marcali Város Önkormányzata

- Marcali Múzeum

- Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár

- Marcali Városi Kulturális Központ

 

A Marcali Helyi Közösség Egyesület a TOP-7.1.1-16 számú Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiák elkészítésére irányuló felhívás megjelenése előtt már elkezdte a felkészülést a stratégia megalkotására. Segítségül használta ehhez az önkormányzat városfejlesztés témakörében készített lakossági kérdőívét, illetve 2016 tavasza folyamán több műhelymunka, projektgyűjtő megbeszélés megtartására került sor. A városi akciócsoport, a lakosság, a helyi gazdasági szervezetek, civil szervezetek, intézmények közreműködésével összeállított stratégiát a Marcali Helyi Közösség Egyesület közgyűlése 2016. július 4-én fogadta el.

 

Részletek a TOP-7.1.1-16 számú Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiák elkészítésére irányuló felhívásról: 

https://www.palyazat.gov.hu/top-711-16-kulturlis-s-kzssgi-terek-infrastrukturlis-fejlesztse-s-helyi-kzssgszervezs-a-vrosi-helyi-fejlesztsi-stratgihoz-kapcsoldva

 

Marcali HKE Stratégia - 2017. (pdf)

Marcali Város Önkormányzata

cimer1Marcali Város Önkormányzata

8700 Marcali, Rákóczi u. 11.
Közp. telefon: 06 85 501 001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Honlappal kapcsolatos észrevételek: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.