Adóügyek

Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény lehetőséget ad a helyi adó és gépjárműadó, valamint a bírság és az adópótlék elengedésére és mérséklésére. Ugyancsak lehetőséget biztosít a jogszabály részletfizetés és fizetési halasztás engedélyezésére is.

 

A méltányossági eljárást az alábbi nyomtatványok kitöltésével lehet megindítani:

 

A méltányossági eljárás után 2013. január 01-től egyéni vállalkozó és magánszemély kivételével 10.000,-Ft illetéket kell fizetni. Változás 2012. január 01-től: Ha az adózó egy beadványában adómérséklést (részletes vagy teljes elengedés) illetőleg fizetési könnyítést (részletfizetés, fizetési halasztás) is kérelmez, akkor az eljárási illetéket KÉTSZER kell megfizetnie.

 

A benyújtott kérelem tekintetében az illetéket az adóhatóság Illetékbeszedési számlájára kell befizetni, melynek száma:

10403947-39411321-73130000

A kitöltött kérelemhez csatolni kell az alábbiakat:

  • magánszemély és egyéni vállalkozó esetében az egy háztartásban élők jövedelmi viszonyait igazoló okiratok (jövedelemigazolások, nyugdíjas szelvény, családi pótlék, árvaellátás, szociális juttatások igazolása, iskolalátogatási igazolás stb.)
  • magánszemély és egyéni vállalkozó esetében a havi rezsiköltség igazolására szolgáló számlák
  • gazdasági társaságok esetében a tárgyévet megelőző időszakra vonatkozó mérleget és eredmény kimutatást, valamint az aktuális időszak (kérelem benyújtása évét bemutató, 3 hónapnál nem régebbi) mérleg és eredmény kimutatást, és főkönyvi kivonatot.

Marcali Város Önkormányzata

cimer1Marcali Város Önkormányzata

8700 Marcali, Rákóczi u. 11.
Közp. telefon: 06 85 501 001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Honlappal kapcsolatos észrevételek: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.