Közérdekű adatok

1. A közfeladatot ellátó szerv által nyújtott vagy költségvetéséből finanszírozott közszolgáltatások megnevezése:

-          hulladékkezelés
-          kéményseprő-ipari közszolgáltatás
-          köztemetők fenntartása 
-          ivóvízellátás, szennyvízelvezetés

2. A közfeladatot ellátó szerv által nyújtott vagy költségvetéséből finanszírozott közszolgáltatások tartalmának leírása, az igénybevétel rendjére vonatkozó tájékoztatás, valamint a díjak és az abból adott kedvezmények mértéke:

Hulladékkezelés:

Gondoskodás a települési szilárd és folyékony hulladék rendszeres összegyűjtéséről, elszállításáról és ártalommentes elhelyezéséről helyi közszolgáltatás útján. Az e tárgyban alkotott rendelet célja, hogy meghatározza a város területén keletkezett szilárd és folyékony hulladék gyűjtésének és szállításának, továbbá a közterületek tisztántartásának szabályait, rendelkezzen az ártalmatlanításról, elősegítse a köztisztasági és a közegészségügyi rendelkezések betartását, valamint az épített és természeti környezet védelmet, a tevékenység kiszámíthatóságát, ellenőrizhetőségét.

(A települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező közszolgáltatásról, a közterületek tisztántartásáról szóló 24/2001.(IX. 14.) számú rendelet)

Kéményseprő-ipari közszolgáltatás:

A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról az önkormányzat helyi közszolgáltatás útján gondoskodik, melynek célja az élet- és vagyonbiztonság, valamint a tűzbiztonság óvása érdekében a kémények (égéstermék-elvezetők) rendeltetésszerű és biztonságos működtethetőségének biztosítása.

(A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 26/2003.(XII. 19.) számú rendelet)

Köztemetők fenntartása:

Gondoskodás a temetőkkel és a temetkezési tevékenység ellátásával összefüggő feladatokról. Az önkormányzat a köztemetők és létesítményeik fenntartásáról, üzemeltetéséről kegyeleti közszolgáltatási szerződés keretében gondoskodik (A jelenlegi közszolgáltató a Somogy Megyei Temetkezési Szolgáltató Kft.)

(A ivóvíz- és csatornadíjakról szóló 20/2000.(IX. 15.) számú rendelet)

Ivóvízellátás, szennyvízelvezetés:

Közszolgáltatás keretében gondoskodás az egészséges ivóvízellátásról és a szennyvízelvezetésről, szennyvíztisztításról, egyúttal az önkormányzat tulajdonában álló vízi-közműből szolgáltatott ivóvíz, valamint az önkormányzat tulajdonát képező vízi-közmű által biztosított szennyvízelvezetés, szennyvíztisztítás- és kezelés díjának meghatározása.

(Az ivóvíz- és csatornadíjakról szóló 25/2003.(XII. 19.) számú rendelet)

Marcali Város Önkormányzata

cimer1Marcali Város Önkormányzata

8700 Marcali, Rákóczi u. 11.
Közp. telefon: 06 85 501 001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Honlappal kapcsolatos észrevételek: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.